Gratisspel

Som vi skrivit en del om tidigare så finns det många som betalar dyra pengar för sina spel. Antingen genom att man helt enkelt får betala för spelet på det traditionella viset. Alltså att man köper ett spel och sen kan man spela hur mycket man vill efter att man betalt engångssumman för spelet. Eller så spelar man något sådant gratisspel som har microtransactions som affärsmodell. Eller så spelar man något casinospel och har otur och förlorar pengar.

Nu låter det kanske som att det alltid är dyrt att spela spel men så är inte fallet. Det är kanske detta som gjort att spelande har blivit så väldigt populärt. I och med att internet blev större och mer populärt var det många som började piratkopiera spel och ladda ned dem gratis och alltså fick spela massor med spel utan att betala för det. Detta är naturligtvis olagligt men det verkade inte stoppa speciellt många.

Nuförtiden finns det också gott om gratisspel. Alltså spel som är helt gratis. Man betalar varken för att få spela spelet eller för att få speciella dräkter till sina gubbar. Spel till mobiltelefoner har blivit väldigt populärt och det finns nästan ett oräkneligt antal spel som man kan ladda hem och spela helt gratis i mobiltelefonen. Det finns också gott om roliga och välgjorda spel och det är faktiskt stundvis förvånande hur dessa kan vara gratis då de håller så hög klass att man lätt hade kunnat betala en slant för att få spela så bra spel.

En taktik som många använder sig av är att släppa gratis demoversioner av spel som man får spela. Man kanske då bara får spela några få banor eller ett visst antal timmar. Vill man fortsätta spela efter att man klarat de banorna eller spelat så många timmar som man får gratis så måste man köpa spelet om man vill fortsätta. Hur det än är designat så finns det möjlighet att spela spel helt gratis. Så varför inte ta chansen?