Hur populärt är det med spel egentligen?

Jag har bestämt mig för att övertyga dig, ja precis, just dig, om att TV- och dataspel är jätteviktigt för samhället. Tyvärr är det allt för få som håller med mig i det här och få verkar förstå vilken otrolig källa till information, utbildning och kunskap det här egentligen är. Jag tänker därför titta på världens antagligen mest populära spel just nu. League Of Legends är antagligen det mest populära och framgångsrika spelet just nu.

League of Legends är tyvärr ett ganska dumt spel i det avseendet att man inte lär sig något på att spela det. Annat än lite multitasking och strategiskt tänkande osv, det finns inte något direkt utbildningssyfte i spelet på samma sätt som det fanns i cheops pyramid som var designat för skolor att låta sina elever spela.

Så hur populärt är egentligen det här League of Legends? League of Legends är ett spel som bara finns till dator och inte till någon tv-spelskonsol. Det är gratis att spela och man köper inte spelet så det finns inga försäljningssiffror på samma sätt som med många andra spel men det finns statistik på andra saker som visar hur populärt spelet är. Låt oss titta lite på dessa siffror.

Siffrorna är ett par år gamla och siffrorna har sannolikt stigit senaste åren. Totalt sett så finns det drygt 70 miljoner registrerade Summoner names, vilket är ett typ användarnamn som man har ingame. Varje månad har League of legends 32 miljoner aktiva spelare.  För att jämföra med lite andra enheter så har Xbox Live ungefär 40 miljoner prenumeranter. Varje dag har League of Legends 12 miljoner aktiva spelare. När denna statistik gjordes så kan man jämföra med instagram som då hade 7.5 miljoner besökare varje dag. I snitt var det 3 miljoner spelare online samtidigt varje dag och varje är det totalt över en miljard speltimmar i League of Legends under en månad. För att jämföra så har det totalt sett spelats ungefär 2 miljarder timmar Halo sedan det släpptes 2004.

Det här gör League of Legends till världens mest spelade spel. Tänk er alltså att det är 32 miljoner personer världen över som loggar in och spelar League of Legends. 85% av de som spelar är mellan 16-30 år gamla. Sannolikt är största delen av de som inte faller in under detta åldersspann yngre. Tänk om man i League of Legends på något sätt skulle lyckas att implementera ett utbildningsmoment också så att de som spelade faktiskt lärde sig något samtidigt. Det kan vara de enklaste och mest banala saker men det är värt att tänka på. Hur otroligt många man kan nå ut till.

Nedan hittar ni mer statistik för League of Legends.

leagueinfo