Turneringar i Call of Duty

Du kommer i denna artikel att bli bekant med några turneringar där du tävlar i Call of Duty. Det är en dataspelsserie där du ur ett förstapersonsperspektiv försöker döda andra spelare med ett urval av vapen. Serien började redan 2003 och fortsätter att vara populär, med en aktiv e-sportsscen.

Activision

Varje år har Call of Dutys speltillverkare Activision flera turneringar där olika lag kan tävla. Turneringen är mycket simpel då det är “team deathmatch” vilket menas att båda lagen tävlar mot det andra. De kan till exempel vara 5 mot 5 i varje lag och det lag som når 10 000 poäng först vinner matchen eller omgången som de kan vara uppdelat i.

Olika matcher

I turneringar kan lagen välja att spela mellan “Team deathmatch” eller andra grenar inom sporten. Det finns ett läge som heter “Search and destroy” och där ska ena laget plantera en bomb och de andra ska desarmera den. Om du är en singel spelare finns det även tävlingar för det, det heter “free for all” vilket menas att det är alla mot alla.

Call of Duty World League

Denna turneringen är den största Call of Duty turneringen i världen där alla de bästa spelarna samlas. Den startade i January 2016 och har sedan dess blivit mycket stor. Den första turneringen hade 250 000 dollar i prispott men idag är den summan ungefär 2 000 000 dollar, vilket är en mycket stor ökning sedan starten. Idag är det populäraste spelet Black Ops 4 och de spelas på Playstation 4.

Som ni ser finns det goda chanser att vinna ganska mycket pengar på spel.

I Call of Duty World League finns det flera Call of Duty spel att välja mellan men när Activision släpper ett nytt spel brukar oftast det vara det mest populäraste. Dock har Call of Duty turneringarna inte slagit igenom på världsbasis då det finns konkurrerande spel som Counter Strike, League of Legends och Starcraft som brukar locka de större publikerna. Detta på grund av att fler kända lag deltar.